Karldelauw » Specials » K3
Knowledge is power

Alles over K3: laatste nieuws, weetjes, palmares en hits

Alles over K3: laatste nieuws, weetjes, palmares en hits De geschiedenis van de meidengroep K3 gaat al terug tot 1997. Niels William richtte toen een groepje op met de bedoeling de 'Vlaamse Spice Girls' te lanceren. Niemand kon echter toen vermoeden dat de band zou uitgroeien tot een echte rage in België en Nederland. Sinds 1999 groeide K3 uit tot een miljoenenbusiness met populaire hits, musicals, DVD's, televisiereeksen en films. Om van de talloze merchandisingproducten nog maar te zwijgen. De jaarlijkse omzet van K3 en alles wat er rond hangt wordt geschat op meer dan acht miljoen euro. Daarmee is de formatie een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Studio 100.

Laatste nieuws over K3

Hier vind je het laatste nieuws over K3 tot en met 17 maart 2016:
  • Op 17 maart 2016 raakte bekend dat Marthe en haar vriend Alexis uit elkaar zijn, na een relatie van vier jaar. Hij was degene die haar over de streep had getrokken om deel te nemen aan de zoektocht K3 zoekt K3.
  • Als stunt had K3 een exclusief K3-huisconcert weggegeven om hun nieuwe CD te promoten. De wedstrijd werd gewonnen door Yana
  • De CD '10.000 luchtballonnen' kwam uit op 16 december en is op 29 december al maar liefst 240.000 keer verkocht; daarmee is de CD de best verkochte CD van 2015 en dit op amper één week tijd.

Nieuwe liedjes van K3

In het menu rechts onder 'Special partners' kan je de eerste single van de nieuwe K3, '10 000 luchtballonnen' beluisteren. Bekijk ook nog eens de andere nieuwe K3-songs die voor het eerst te horen waren in de finale-live show van 'K3 zoekt K3'.

Het fenomeen K3

K3 bestaat al sinds 1997. Sinds de deelname aan de voorrondes van het Eurovisie Songfestival met 'Heyah mama' in 1999 legde de groep een indrukwekkend parcours af. In de loop der jaren groeide het bliksemsnel uit tot een echt fenomeen, vooral sinds K3 onderdak vond bij Studio 100 in 2002. K3 bleef populaire hits uitbrengen maar vulde dit voortaan aan met musicals, televisiereeksen, stripverhalen en binnenkort zelfs een nieuwe animatiereeks. Volgens de website 'De rijkste Belgen' bedraagt de jaarlijkse omzet uit K3 om en bij de acht miljoen euro. Dat is weliswaar minder dan de omzet die Studio 100 uit de vijf pretparken haalt (meer dan vijftig miljoen euro per jaar) maar niettemin een fenomenaal bedrag. K3 levert dan ook een aanzienlijke bijdrage tot de jaarlijkse omzet van het bedrijf.

K3 in een notendop

  • 19 cd's en meer dan 180 liedjes
  • 5,5 miljoen albums verkocht in 15 jaar
  • 5 bioscoopfilms (meer dan 2,3 miljoen bezoekers)
  • 13 tournees
  • 3 musicals (2,14 miljoen bezoekers)
  • 3 miljoen producten verkocht (T-shirts, shampoo, brooddozen...)
  • 1 miljoen boeken en strips verkocht
  • Elke maand 5 miljoen views op YouTube
  • Bijna 70.000 fans op Facebook

Bezetting

  • 1997-1998: Kristel Verbeke - Karen Damen - Kelly Cobbaut
  • 1998-2009: Kristel Verbeke - Karen Damen - Kathleen Aerts
  • 2009-2015: Kristel Verbeke - Karen Damen - Josje Huisman
  • 2015-: Marthe De Pillecyn - Hanne Verbruggen - Klaasje Meijer

Overzicht en palmares

Muziekalbums

  • Parels (1999)
  • Parels 2000 (2000)
  • Alle kleuren (2000)
  • Tele-Romeo (2001)
  • Doornroosje (2002)
  • Verliefd (2002)
  • De drie biggetjes (2003)
  • Oya lélé (2003)
  • 5 jaar - Hun grootste hits! (2004)
  • De wereld rond (2004)
  • Kuma he (2005)
  • Ya ya yippee (2006)
  • Kusjes (2007)
  • MaMaSé! (Dubbel-CD) (2009)
  • Alice in Wonderland (2011)
  • Eyo! (2011)
  • Engeltjes (2012)
  • 15 Jaar - De 60 grootste hits! (2013)
  • Loko Le (2013)

Films

  • K3 en het magische medaillon (2004)
  • K3 en het ijsprinsesje (2006)
  • K3 en de kattenprins (2007)
  • K3-Bengeltjes (2012)
  • K3-Dierenhotel (2014

Musicals

  • Doornroosje
  • De 3 biggetjes
  • Alice in Wonderland

Televisiereeksen

  • De Wereld van K3 (2003- )
  • Hallo K3 (2010- )
  • K3 Kan Het! (2014- )
Wie zijn Marthe, Hanne en Klaasje van de nieuwe K3?

Wie zijn Marthe, Hanne en Klaasje van de nieuwe K3?

Tijdens de wervelende finale van detv-show ‘K3 zoekt K3’ op VTM en SBS6 werden Marthe, Hanne en Klaasje verkozen tot de ‘nieuwe K3’ en uitgeroepen tot de opvolgers van Karen, Kristel en Josje. Voor de…
K3: levensloop en succesverhaal van de meidengroep

K3: levensloop en succesverhaal van de meidengroep

Je vindt de meidengroep leuk of niet maar over één ding is iedereen het eens: K3 is een onwaarschijnlijk succesverhaal. Een hele generatie groeide op met de aanstekelijke deuntjes van de groep. Het vo…
Liedjes K3: leuke hits van de meidengroep sinds Heyah Mama

Liedjes K3: leuke hits van de meidengroep sinds Heyah Mama

K3 heeft tientallen hits uitgebracht maar de ene song was al populairder dan de andere. Van sommige K3-liedjes kan je niet anders dan opgewekt en vrolijk worden. In het repertoire k3 muziek van de mei…
Studio 100, het bedrijf en zijn geschiedenis

Studio 100, het bedrijf en zijn geschiedenis

K3 behoort tot het Vlaamse bedrijf ‘Studio 100’. Maar wie en wat bevindt zich achter deze mediagigant? Hoe werd Studio 100 zo’n belangrijke speler op de markt? Studio 100 viert in 2016 haar twintigste…
Wat zijn alle films van K3 tot 2017?

Wat zijn alle films van K3 tot 2017?

Studio 100 maakte van K3 meer dan een muziekgroep. De eerste K3 film ‘K3 en het magische medaillon’ kwam er al in 2004, gevolgd door ‘K3 en het ijsprinsesje’ in 2006 en ‘K3 en de kattenprins’ in 2007.…
Gepubliceerd door Karldelauw op 09-11-2015, laatst gewijzigd op 17-03-2016. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Richard Broekhuijzen / Wikimedia Commons
  • http://www.hln.be/hln/nl/33182/K3-gaat-door/article/detail/2518140/2015/11/09/De-3-meisjes-die-8-miljoen-per-jaar-moeten-opbrengen.dhtml
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_%28muziekgroep%29
  • http://www.studio100fan.eu/encyclopedie/Geschiedenis_van_K3
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Studio_100
Schrijf mee!