Karldelauw » Specials » Las vegas

Las Vegas bezienswaardigheden: wat te doen op vakantie?

Las Vegas bezienswaardigheden: wat te doen op vakantie? Las Vegas in de Amerikaanse staat Nevada is één van de spectaculairste steden ter wereld. Maar liefst twintig van de zevenentwintig grootste hotels ter wereld staan in deze stad. Het ene hotel is zowaar nog spectaculairder dan het andere, van een Egyptische piramide tot een middeleeuwse burcht en soms zelfs hele nagemaakte steden zoals Venetië of Parijs. De stad trekt jaarlijks bijna veertig miljoen bezoekers uit alle hoeken van de wereld. Een vakantie in Las Vegas is gewoon leuk en je zal je er niet vervelen.

Wat te doen op vakantie in Las Vegas?

Las Vegas heeft twee centra. Het belangrijkste deel van Las Vegas is een ruim zes mijl lang deel van 'Las Vegas Boulevard' dat men ''The Strip' noemt. Het andere centrum is 'Downtown Las Vegas', eigenlijk het oorspronkelijke centrum van de stad en gesticht in 1905. De belangrijkste straat in Downtown Las Vegas is Fremont Street.

Las Vegas: bezienswaardigheden

Bij Las Vegas denkt men natuurlijk eerst en vooral aan casino's. De metropool is echter vandaag meer dan enkel een gokstad. Alleen al de hotels zijn indrukwekkend en hebben elk hun eigen thema. Daarnaast is Vegas ook de entertainmentstad bij uitstek. Absolute wereldsterren treden hier met de regelmaat van de klok op en je vindt er ook spectaculaire en verbluffende shows.

Een aantal andere Las Vegas bezienswaardigheden in en rond de stad zijn ook de moeite waard om te zien. Shoppers komen in Vegas ook aan hun trekken: je vindt er indrukwekkende winkelcentra, soms in een uniek decor zoals nergens anders ter wereld.

Wanneer de stad bezoeken?

Las Vegas is het hele jaar door een populaire bestemming maar de prijzen voor de kamers zijn beduidend hoger in het weekend. Het is er dan ook veel drukker. Een weekendje Vegas is nu eenmaal voor veel Amerikanen een leuke vorm van ontspanning.

Wil je van Las Vegas genieten met wat minder drukte kan je best je bezoek tijdens de week plannen. Probeer ook te vermijden om de stad te bezoeken wanneer er grote congressen plaatsvinden. De prijzen zijn dan hoog en de meeste hotels zitten vaak volgeboekt.

Hoe Las Vegas bezoeken?

Het lijkt alsof alle hotels van The Strip op wandelafstand bij elkaar liggen maar dat is gezichtsbedrog, veroorzaakt door de enorme afmetingen. De handigste manier om de Strip te verkennen is met een huurwagen. Alle grote hotels hebben een gratis parking waar je de auto kan achterlaten. Andere mogelijkheden zijn de Deuce Bus die bij alle grote hotels van Las Vegas stopt of de Monorail die tussen het MGM Grand en Sahara Avenue rijdt en bij verschillende grote hotels stopt.

Er zijn ook drie gratis trams. De eerste rijdt tussen het Excalibur, het Luxor en het Mandalay Bay. De tweede rijdt tussen Monte Carlo en Bellagio. De laatste rijdt van het Mirage hotel naar Treasure Island en terug. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden kan je jezelf lange wandelingen besparen. Ook taxi's zijn een optie maar uiteraard vrij duur.
Hotels Las Vegas: populaire hotels aan de Strip en Downtown

Hotels Las Vegas: populaire hotels aan de Strip en Downtown

Las Vegas is één van de spectaculairste steden ter wereld. Bij het begin van de twintigste eeuw was het niet meer dan een gat in de woestijn met nauwelijks inwoners. Vandaag is Las Vegas een metropool…
Lekker eten in Las Vegas: de beste buffetten en restaurants

Lekker eten in Las Vegas: de beste buffetten en restaurants

Las Vegas was altijd al een paradijs voor gokkers en liefhebbers van entertainment. Maar ook op culinair vlak heeft de stad heel wat te bieden en lekker eten in Las Vegas komt in vele smaken en geuren…
Leuke shows, amusement en gratis entertainment in Las Vegas

Leuke shows, amusement en gratis entertainment in Las Vegas

Leuke shows in Las Vegas zijn er in overvloed. De stad staat bekend als een mekka voor entertainment - en terecht. In deze stad is zoveel te zien en beleven dat je je nooit verveelt. De shows van Las…
Shoppen in Las Vegas: wat zijn leuke plekjes om te winkelen?

Shoppen in Las Vegas: wat zijn leuke plekjes om te winkelen?

Shoppen in Las Vegas is een avontuur op zich. Wie graag een namiddag ontspannen winkelt zal zich in een paradijs wanen. Haast elk hotel heeft wel zijn eigen shoppingparadijs. Het winkelgedeelte is vaa…
Gepubliceerd door Karldelauw op 26-08-2015, laatst gewijzigd op 26-12-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: C2GlobalSales, Pixabay
  • "Las Vegas ontdekken en beleven", Deltas
  • Capitool reisgids, "USA Zuidwest en Las Vegas", uitgave 2015
  • Lonely Planet, Las Vegas
  • Eigen ervaring